Българин, излежаващ присъда в Гърция, ще бъде съден за измами и участие в организирана престъпна група

MadeInVarna
Българин, излежаващ присъда в Гърция, ще бъде съден за измами и участие в организирана престъпна група

Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата на Апелативния съд в Солун и даде съгласие, българският гражданин Боян С. да бъде съден и за други две престъпления от гръцките власти. В момента лицето изтърпява там 9 годишна присъда за извършени серия телефонни измами в периода май 2015г. – юни 2016г. Предаден е бил на Гърция през ноември 2017 година.
Новото обвинение спрямо Боян С. е за участие в организирана престъпна група за телефонни измами, която действала в 25 града в Гърция в периода 05.06.2014-24.05.2017 г. Структурата наброявала 22 души и била базирана в Солун. Членовете й се обаждали на възрастни хора с твърдението, че техни близки са претърпели здравословен проблем или участие в автомобилна катастрофа, представяйки се за лекари, адвокати или за част от семейството. Първото обвинение е за извършени 76 измами, чрез които били присвоени над 518 980 евро, както и бижута с неустановена парична стойност. Второто обвинение е за 247 опита за измами, които останали недовършени, поради недоверието на възрастните хора, които отказали да платят исканите суми.
Определението, с което Варненски окръжен съд уважи искането на гръцките власти, подлежи на обжалване.

Следваща Новина

Министър Димитров участва в неформалната видеоконференция на министрите на ЕС по околна среда

Днес Съветът по околна среда на ЕС проведе неформална видеоконференция, в рамките на която бяха обсъдени въпроси, свързани със зеленото възстановяване и преход, адаптацията към изменението на климата, както и предложението на Европейската комисия за нов Регламент относно батериите и отпадъчните батерии. Министрите обмениха мнения за ролята на плановете за […]