Варна отбеляза 3 март

MadeInVarna
Варна отбеляза 3 март

Кметът на Варна и официални лица участваха в тържествената програма по повод 146 години от Освобождението на България

Кметът на Варна Благомир Коцев участва в честванията по повод националния празник – 3 март, с който отбелязваме Освобождението на България.

Програмата започна на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където бяха тържествено издигнати националното знаме, флага на Европейския съюз и флага на Община Варна. След церемонията представителните части на Варненския гарнизон преминаха в тържествен марш.

На събитието присъстваха още областният управител проф. Андрияна Андреева, заместник-председателят на Общинския съвет Николай Стефанов, заместник-кметовете Павел Попов и Илия Коев, представители на различни институции и организации, депутати, районни кметове, общински съветници и граждани.

По-късно кметът Благомир Коцев положи цветя на паметника на варненските опълченци Георги Сивков и Стефан Иванов, сражавали се за свободата на България в Руско-турската освободителна война.

Венци и цветя бяха положени и на мемориалните паметници на воините – освободители в Морската градина.

Празничната програма продължава тази вечер от 17:00 часа във Фестивалния и конгресен център с празничен концерт-спектакъл „Но ний знаем“. В концерта ще участват студенти и ученици от Академичния танцов театър на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Средното училище за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски”, ансамбъл “Българи” в град Варна и Марти Тошев от Детска театрална академия “Питър Пан” към Държавен куклен театър – Варна. Входът е свободен.

От 19:30 часа на площад „Антон Новак“ в Морската градина ще се проведе тържествена заря-проверка по повод празника.

Организатор на събитията са Община Варна, съорганизатори Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска света митрополия.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Благомир Коцев даде старт на 61-вата щафетна обиколка на Радио Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев даде старт на 61-вата щафетна обиколка на Радио Варна. Събитието се организира ежегодно по повод националния празник – 3 март.  Много се радвам, че съм тук, за да отбележа по този начин националния празник. Нека така спазваме традициите за години напред, каза Благомир Коцев и […]