Близо 23 млн. лева приходи очаква Варна от общинска собственост

MadeInVarna
Близо 23 млн. лева приходи очаква Варна от общинска собственост

22,7 млн. лева приходи очаква Община Варна от управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Те ще влязат в хазната от продажби, наеми, концесии и приватизация, става ясно от Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2021г., която беше одобрена от ресорната комисия към Общинския съвет. Програмата е отворена и може да бъде актуализирана през годината.
В местната хазна от продажбата на поземлени имоти и сгради на търг или публично оповестен конкурс, както и от прекратяване на съсобственост се очаква да влязат 17,2 млн. лева. 2,1 млн. са планирани от наеми, включително от плажове държавна собственост. Очакваната сума от концесии е в размер на 1,7 млн. лева.
В бюджета за тази година общината е планирала разходи за придобиване, управление и разпореждане с общински недвижими имоти и вещи в размер на 8,3 млн. лева. 4,2 млн. лева от тях са за принудително отчуждаване – 3,65 млн. лева за придобиване на земя и 550 хил. лева – на сгради.
Предвиждат се отчуждителни процедури за реализацията на мащабния ВиК проект, по който ще бъдат изградени водопроводи и канализационни мрежи във вилните зони и курортните комплекси на север от Варна. Предстои отчуждаване на имоти и за разширение на гробищен парк „Запад“ в с. Тополи.
В разходната част над 3 млн. лева са планирани за изработка на ПУП във връзка със стартиране на процедурите на обособяване на новата индустриална зона край Аксаково.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Продължава работното посещение на Цветан Цветанов и Павел Вълнев във Вашингтон

Продължават срещите на председателя и зам.-председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и Павел Вълнев във Вашингтон. През третия ден от работното им посещение двамата се срещнаха със Стивън Шнайдер, директор по международните въпроси на много влиятелния Американо-израелски комитет за политическо действие. Двете страни обсъдиха различни аспекти на трансатлантическото […]