Борисов: Без маски на открито, ако няма струпване на хора

MadeInVarna
Борисов: Без маски на открито, ако няма струпване на хора

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър проф. Костадин Ангелов в новата си заповед много точно да опише кога трябва да се носи маска на открито.

„Настоявам да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колело, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска, може да го стори, но по негово желание“, категоричен бе Борисов.

Той акцентира и върху това, че обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава.

„В същото време броят на заразените върви нагоре в цяла Европа, затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение“, заяви още Борисов.

„Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се и медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия“, изтъкна министър-председателят.

По време на правителственото заседание в сряда стана ясно, че кабинетът е обезпечил доставките на медикамента „Ремдeсивир”, за да се осигури лечението на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 г.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненските полицаи излизат на протест тази вечер

Служители от системата на МВР във Варна излизат на протест тази вечер. “Започваме с регионалните едночасови протести на СФСМВР за повишение на основните индивидуални възнаграждения в МВР. Който си е мислел, че се майтапим, скоро ще разбере, че сериозно се е объркал!”, обявиха от Синдикална федерация на служителите в MВР. […]