Борисов: Големи компании продължават да инвестират в България – да строят и да правят нови производствени мощности

MadeInVarna
Борисов: Големи компании продължават да инвестират в България – да строят и да правят нови производствени мощности

„Големи компании продължават да инвестират в България – да строят и да правят нови производствени мощности. Това са много работни места и приходи в бюджета“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа нова модернизирана производствена линия на компания от хранително-вкусовата промишленост. Инвестицията е за 23 милиона лева. Премиерът Борисов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчиха сертификат за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите за модерна роботизирана поточна линия на завода.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна усилията на правителството за запазване на заетостта в условията на пандемия. Премиерът напомни също така, че противоепидемичните мерки у нас са най-либерални в сравнение с другите европейски държави. Борисов отбеляза и огромното предимство, което дават магистралите и добрата инфраструктура на инвеститорите в България.

Посланикът на конфедерация Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен изрази задоволство, че компанията продължава да развива успешно своята дейност в България и да създава нови работни места.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов посочи, че до 2 месеца ще бъдат издадени сертификати на фирми за инвестиции за още 600 милиона лева.

Ръководството на завода информира премиера Борисов за превантивните мерки, които се прилагат за опазване здравето на всички служители с оглед пандемията. Компанията осигурява работа на над 1000 души, като 600 от тях са заети във фабриката.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Черно море прегази Локомотив (Горна Оряховица) в контрола

Черно море стартира срещата с преса в половината на Локо ГО, но в първите минути футболистите трудно стигаха до добри положения пред вратата на гостите. В 20-ата минута Файсел Касми центрира отдясно в наказателното поле, където Пабло Гарсия с глава матира стража на гостите за 1:0. В 46-ата минута след […]