Борисов: Спасението от коронавируса е ваксинирането

MadeInVarna
Борисов: Спасението от коронавируса е ваксинирането

2 милиона и 400 000 лева са вложени в сградата на основно училище “Васил Левски” в квартал Горно Езерово на Бургас, стана ясно от видео, което премиерът Бойко Борисов пусна във фейсбук. С него са бургаският кмет Димитър Николов, образователният министър Красимир Вълчев, финансовият министър Кирил Ананиев и директорът на училище “Васил Левски”.

В новата сграда на школото учат 430 деца. Училището е сред първите одобрени като иновативни и развива дейности за ранно кариерно ориентиране на учениците. Разполага и с нова професионална паралелка „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за обществено хранене и развлечения“, в която се обучават 26 осмокласници от гимназиален етап. Създадени са много добри условия за обучение на децата.

Министър-председателят влезе в класна стая на първокласници, показаха му и физкултурния салон на училището.

Обединено училище „Васил Левски“ в Бургас работи активно по механизма за включване на ученици в образователната система. Всички родители са активни партньори за приобщаване на учениците в училищната среда. Резултатът от общите усилия е видим – тук няма отпаднали ученици. Образованието освен добри работници ни прави и добри хора.

В училището в кв. “Горно Езерово”, в което учат 430 деца, са вложени 2,4 млн. лв. за ремонта на класните стаи, направена е площадка по безопасност на движението. Предстои да бъде изградена и нова спортна площадка, съобщиха на премиера от ръководството на училището.

Министър Вълчев изтъкна, че правителството е увеличило възнагражденията на учителите и вече има два пъти повече кандидати за едно учителско място. Общо 1400 психолози, педагогически съветници, ресурсни учители, логопеди са назначени в училищата и детските градини. Близо 700 са назначените медиатори. Нито едно дете не е останало без педагогическа работа през времето, когато беше преустановен присъственият процес, подчерта министър Вълчев.

По думите на Борисов е необходима пълна мобилизация по отношение на организацията на ваксинирането. От днес вече върви ваксинирането на артистите. Процесът е задвижен, така че всеки, който иска да се ваксинира, да го направи без ваксините да стоят по складовете. Това е спасението от пандемията, подчерта Борисов. Той изтъкна, че имаме много добри лекари и здравни работници, прекрасни директори и учители.

Следваща Новина

"Спартак" победи "Черноломец" Попово в последната си контрола

“Спартак” Варна победи “Черноломец” в контролна среща, играна в Попово. Двете попадения за “соколите” отбеляза Мирослав Георгиев в 21-ата и 40-ата мин. Това бе последната проверка за варненци, които другата неделя излизат срещу “Шумен”. В подготовката си за есенния дял на Трета лига “Спартак” записа 3 победи и 3 загуби. […]