Борисов: Утре отваряме заведенията с тераси и градини, фитнесите са на 30% капацитет (ВИДЕО)

MadeInVarna
Борисов: Утре отваряме заведенията с тераси и градини, фитнесите са на 30% капацитет (ВИДЕО)
Ваксинационната кампания активно върви с осигурените над 200 000 дози ваксини срещу COVID-19 след като днес пристигнаха още 151 000 ваксини. През април очакваме да получим над 700 000 дози. РЗИ и личните лекари бързо трябва да ваксинират желаещите и да се отворят зелените коридори.
Това обяви премиерът Бойко Борисов.
От утре врати отново отварят театри, музеи, галерии, библиотеки, кина, фитнес центрове и спортни зали при 30% от капацитета им. Разрешава се също работата в откритите площи, тераси и градини на заведенията за хранене до 23:00 ч.
134 825 антиген теста ще получим като дарение по линия на специалния инструмент на Европейската комисия, който подпомага държавите-членки за справяне в борбата с коронавируса. Тези тестове ще се ползват в болниците, линейките, диагностично-консултативните центрове и други.

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Обработват тревните площи срещу кърлежи

От началото на април започва пролетната дезакаризация на терените площи с обществено значение на територията на община Варна, съобщиха от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“. В парковете обработките ще се извършват в късните вечерни или ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба. Дезакаризациите ще се провеждат  при подходящи климатични […]