Дани Йорданов: Нормални ли сме да ги търпим тези? Нормални ли сме да стоим безучастно?

MadeInVarna
Дани Йорданов: Нормални ли сме да ги търпим тези? Нормални ли сме да стоим безучастно?
Журналистът на “Господари на ефира” Дани Йорданов избухна срещу Веселин Марешки:
“Гледам Веселин Марешки при Георги Любенов по БНТ и ми става лошо. Интервюто започва с това, че Марешки, зам.-председател на българския парламент, осъден на втора инстанция на 4 години затвор за изнудване и рекет, има воля за “чиста и свята република”.
Представяте ли си?
Да, Марешки говори за чиста и свята република на живо по Българската национална телевизия и никой не го контрира.
Сюрреалистично ми е.
Антиутопично ми е.
Дано будилникът звънне и се събудя.
Но не, няма будилник, има една пресъхнала безпардонна устичка с меко артикулиране и заучена реч. А идеалът на Левски е употребен по най-отвратителния начин. Сдъвкан и изплют. Омаскарен, опетнен.
Реагирайте, защото посягат на паметта ни! Не става въпрос за кражба на пари по обществена поръчка, а за кражба на ценности, на идентичност. По-лошо от това няма – да люпиш семки безгрижно, докато изтриват националната ти памет и я подменят с кал.
Нормални ли сме да ги търпим тези?
Нормални ли сме да стоим безучастно?
Марешки, подписал гръмката и вече провалена нова Конституция без да я чете, изрича името на Левски, изрича и името на Ботев в това интервю, следвал ги като пример.
Не съм учил, че Левски и Ботев са подкрепяли турското робство, а са се правели на революционери.
Учил съм, че са храбри мъже и въпреки крехката си възраст, са имали дума, която не се чупи на две. За разлика от гръбнака на българския политик, когато наближат избори.
Черешката на тортата е въпросът на Георги Любенов: “Този патриотичен образ, който изграждате (!!!), как се проектира върху тази заявка за безпрецедентен политически ход?”
Не е грозно, не е смешно, не е абсурдно.
Затриващо е.
Опустошително е за всички нас.”

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Братя Пулеви раздадоха боксова екипировка на деца в Танзания

Ден след победата на Тервел Пулев в Танзания, братя Пулеви посетиха боксов клуб за деца в Дар ес Салаам. Те зарадваха малчуганите с чисто нова екипировка, ръкавици и боксови чували, които да им дадат по-голям стимул в тренировките и да подобрят условията, при които боксовите таланти в африканската страна вървят […]