Демократична България поиска от ЦИК електронна заявка за гласуване на хората под карантина

MadeInVarna
Демократична България поиска от ЦИК електронна заявка за гласуване на хората под карантина

Демократична България отправи искане към Централната избирателна комисия да въведе единна електронна форма, с която хората под карантина заради коронавирус да заявяват гласуване на изборите на 4 април. Предложението на формацията е тази форма а бъде достъпна на сайта на ЦИК.
Към днешна дата под карантина в страната има над 50 хиляди души – болни от COVID-19 и техни близки, с които са били в контакт. Ръстът на болните, заради който днес бяха обявени нови ограничителни мерки, ще има като пряк ефект увеличаване на хората, които ще трябва да гласуват в подвижна избирателна секция. ЦИК е оставила възможността да се заявява по електронен път гласуване с подвижна урна в ръцете на общините и то само ако те са създали форма за това. В България има 265 общини. Това означава подаване на заявления на куп различни места, което ще е съпътствано и от различна организация, различни електронни адреси, различни формуляри и др.
От обединението се мотивират и че когато процесът е оставен на отделните кметове, значителна част от информацията ще се обработва ръчно и това ще доведе до затруднения и за гражданите, и за администрацията.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Мая Манолова ще се срещне с туристическия бранш, граждани и протестиращи във Варна

В петък, 19 март 2021 г., Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ ще се срещне с туристическия бранш, граждани и протестиращи във Варна. В 11:00 ч. ще започне срещата с НПО „Да съхраним жената“. Срещата с туристическия бранш ще започне в 16:00 ч. В събота, 20 март 2021 […]