Искат извънредна сесия за кризата с боклука във Варна

MadeInVarna
Искат извънредна сесия за кризата с боклука във Варна
Снимка: Made in Varna

Извънредно заседание на Общинския съвет за кризата с боклука във Варна искат от Демократична България.

“Вече повече от месец в цяла Варна е налице безпрецедентна криза със сметосъбирането. Контейнерите стоят дни наред препълнени при температури над 30 градуса. Разнася се зловонна миризма по улиците в засегнатите от кризата райони, а хората не могат да отворят прозорците си. Опасността от зараза е огромна, а глутници от бездомни кучета разкъсват купчините торби, нахвърляни около препълнените контейнери. В разгара на туристическия сезон големи части от града ни изглеждат като гето. Хаосът в сметосъбирането е убийствен за гражданите на морската столица и туристическия бранш. За съжаление оправданията не помагат на варненци и гостите на града, нужна е работа и контрол!

Уважаеми г-н Балабанов, групата на „Демократична България“ в Общински съвет Варна се обръща към Вас с настоятелно искане за спешно свикване на извънредна сесия, на която кметът на Варна да бъде задължен да осведоми общинските съветници за причините, довели до катастрофалното състояние, в което се намира една от основните дейности, за които е отговорна общината и мерките, които ще предприеме за незабавното му преодоляване. Заявяваме, че категорично ще подкрепим всяко действие на Община-Варна в посока справяне с това бедствие.”


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Награди за военнослужещи по повод празника на ВМС

Снимка: Made in VarnaНагради от името на кмета на Варна получиха военнослужещи по повод 142 години от създаването на ВМС. Призовете за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения връчи зам.-кметът на Община Варна Коста Базитов на специална церемония в щаба на военноморските сили. Четиримата отличени са майор Янислав […]