Деница Сачева и Десислава Атанасова бяха на работно посещение в Разград

MadeInVarna
Деница Сачева и Десислава Атанасова бяха на работно посещение в Разград
Снимка: Пресцентър Герб

„Допълнителни 13 млн. лв. са осигурени за изплащане на компенсации по проект „Запази ме“ до април, като имаме готовност мярката да бъде удължена при нужда“. Това съобщи министърът на труда и социалната политика и областен координатор на ГЕРБ-Добрич Деница Сачева по време на посещението си в община Разград. Заедно с нея бяха народният представител от ГЕРБ-Разград Десислава Атанасова и областният управител Гюнай Хюсмен.

Министър Сачева напомни, че по мярката 60/40 са изплатени средства за запазване на заетостта на почти 300 000 служители в страната, като по нея са разплатени 825 млн. лв. По думите на Десислава Атанасова 2 000 работни места в област Разград са запазени по схемата, като на 111 работодателя са изплатени общо 4,4 млн. лв.

Сачева и Атанасова се запознаха с дейността на предприятия, получили подкрепа по линия на антикризисните мерки на  правителството. На компанията за производство на бутала, бутални пръстени и бутални болтове „Дружба“ АД са изплатени 591 873 лв. по схемата 60/40 за 155 работници. По същата мярка 633 работници от завод „Хан Аспарух“ АД са запазили работните си места. За тях са изплатени 319 421 лв.

„Подпомагането на бизнеса по тази мярка ще продължи до септември. Икономическите прогнози сочат, че от октомври ще започне плавно възстановяване“, каза министър Сачева пред медии в Разград. Тя посочи, че по мярката 80/20 са изплатени почти 100 млн. лв. за запазване на заетостта на 30 000 души. 73 млн. лв. са отделени за изплащане на помощи по мярката за родителите на деца до 14 години, чиито деца учат дистанционно заради наложена заради ковид-19 карантина. До момента такава подкрепа са получили почти 40 000 семейства.

Следваща Новина

Красимир Каракачанов: За пръв път от повече от 100 години целево се изработват кораби за българския военноморски флот - ВМРО

Снимка: Пресцентър ГербАнализът, който беше направен показва, че въпреки трудностите, свързани с ограниченията заради пандемията, военноморският ни флот се справя достойно със своите задължения. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който изслуша днес, 12 февруари, анализ на подготовката на Военноморските сили (ВМС) през учебната 2020 година. Нещата се променят […]