Деница Сачева към добруджанци: Кабинетът договори държавна подкрепа за застраховане при суша

MadeInVarna
Деница Сачева към добруджанци: Кабинетът договори държавна подкрепа за застраховане при суша

Предстои да се реализира и да бъде обект на следващите ни политики държавна подкрепа за застраховане при суша. В момента нотификацията е в Европейската комисия и я очакваме всеки момент. Това обяви в Добрич в студиото на медийна група “Добруджа” министърът на труда и социалната политика и областен координатор на ПП ГЕРБ –Добрич Деница Сачева.

В сектора на селското стопанство ПП ГЕРБ ще предложи в следващите години и промени, свързани с рехабилитация на напоителните системи и с възможности за изграждане на водоспестителни системи от страна на земеделските стопани. Това ще бъде подкрепено от държавата, уточни Деница Сачева.

Припомняме, че област Добрич бе най-пострадалата от сушата през миналата година. Заради липсата на влага в почвата в региона бяха отчетени нечувано слаби добиви на земеделска продукция. Множество стопани пък въобще не можаха да реализират реколта.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

БСП: Луковият марш е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество

Изпълнителното бюро на Българската социалистическа партия излезе с остра декларация по повод провеждането на така наречения “Луковмарш“. „За поредна година сме на път да станем свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история. Под егидата на един от най-яростните привърженици на нацистката и антисемитската идеология, ген. Христо Луков, […]