Деница Сачева: През 2021 г. сме отделили 9 млн. лева за политики за заетост на хората с увреждания

MadeInVarna
Деница Сачева: През 2021 г. сме отделили 9 млн. лева за политики за заетост на хората с увреждания

Една от най-важните политики на Министерството на труда и социалната политика е свързана със заетостта на хората с увреждания затова тази година сме отделили 9 млн. лева за различни проекти и програми в тази посока и около 3 млн. лева за достъпна среда за хората с увреждания. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на откриването на учебна кухня „Надежда“ на Фондация „Светът на Мария“, която има за цел социалната интеграция и личностна реализация на хора с интелектуални затруднения.
Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към МТСП с 50 000 лева като е изградена изцяло нова материална база, която ще дава шанс за реализация на около 30 лица. „Подобни проекти помагат на хората да преодолеят дискриминацията и социалната изолация, в която увреждането им ги поставя, както и да намерят професионална реализация на пазара на труда“, допълни министър Сачева.

Следваща Новина

Цветан Цветанов ще е водач на листата на Републиканци за България във Велико Търново

Председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов ще е водач на листата във Велико Търново за предстоящите парламентарни избори, на 4 април. Това заяви той по време на откриването на партийния офис във Велико Търново заедно със зам.-председателя Павел Вълнев, координатора за областта Николай Драков и координатора на сектор […]