Деца и младежи от ЦНСТ ще тренират тенис

MadeInVarna
Деца и младежи от ЦНСТ ще тренират тенис

Шест деца от Център за настаняване от семеен тип във Варна започнаха тренировка по тенис на корт на игрищата в Морската градина. Това стана възможно след споразумение между Община Варна, Областната администрация и „Сдружение Тенис клуб Черно море – Елит“. Малчуганите получиха спортни екипи, създадена е организация за тяхното транспортиране и придружаване до спортната база.

 

Общо 10 деца и младежи ще се включат в тренировъчния процес, като във времето те ще се сменят на ротационен принцип, обясни Таня Василева, директор на дирекция „Социални дейности“ към Община Варна. Благодаря на всички, че нашите деца ще имат равен шанс за спорт, каза Дияна Дянкова, директор на Комплекса за социални услуги за деца и младежи, който обединява Центровете от семеен тип.

 

Гости на първата тренировка бяха Коста Базитов, зам. – кмет на Община Варна, представители на Областната управа и на тенис клуб Черно море – Елит“. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започна прием в школите на Общинския детски комплекс

От днес-1 юни, е активна системата за електронен прием в школите на Общински детски комплекс /ОДК/ – Варна на адрес: https://odk.uslugi.io/ Комплексът е най-големият в страната и предлага обучение през свободното време в над 30 школи, състави и формации в направленията “Наука”, “Изкуство”, “Спорт”. Обучението е изцяло безплатно и всяко дете […]