Двама варненци отиват на съд за грабеж и принуда спрямо техен познат

MadeInVarna
Двама варненци отиват на съд за грабеж и принуда спрямо техен познат

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 22-годишният Д.М. и 25-годишният Я.Д. са предадени на съд. Двамата варненци са привлечени към наказателна отговорност за това, че като съизвършители, са осъществили грабеж, използвайки сила – престъпление по член чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК. На Я.Д. е повдигнато обвинение и за принуда по чл. 143, ал. 1 от НК.
Вечерта на 12 август 2020 година, потърпевшият от престъплението се прибирал към дома си. Когато влязъл във входа на блока, в който живеел, видял двамата обвиняеми. Тримата се познавали от преди, но не били приятели, тъй като потърпевшият и друг път ставал жертва на грубо отношение от тяхна страна. Д.М. и Я.Д. поискали младия мъж да ги последва в избено помещение, където се събирали. Въпреки че не желаел това, от страх да не бъде ударен, той се подчинил.
В момента, в който тримата влезли в мазата, обвиняемият Я.Д. ударил шамар по лицето на пострадалия, предизвиквайки кръвотечение от носа му. След като успели да го изплашат достатъчно двамата обвиняеми отнели часовника, мобилния телефон и чантичката му, като междувременно периодично Я.Д. му нанасял по някой шамар. След като взели всичко, което ги интересувало, извършителите и потърпевшия напуснали помещението и се разотишли. Часовникът бил оставен в заложна къща срещу 20 лева, а останалите вещи Д.М. и Я.Д. задържали.
Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Осъдиха на втора инстанция бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров

Апелативният специализиран наказателен съд /АСНС/ наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Той е осъден  по внесен обвинителен акт на Специализираната прокуратура за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител […]