Две присъди по 10 години за баща и син, убили свой съсед в търговищко село

MadeInVarna
Две присъди по 10 години за баща и син, убили свой съсед в търговищко село

75-годишният Б.А. и 43-годишният му син М.И. бяха осъдени съответно на 10 години и 6 месеца и на 10 години „лишаване от свобода“ при строг режим за убийството на свой съсед, извършено през 2019 година в търговищко село.
Между баща и син и жертвата – техен съсед, който живеел във фургон в съседен парцел, от години съществувала вражда и нетърпимост. Пострадалият пиел, не работел и често извършвал различни непристойни действия, за да дразни Б.А. Взаимната неприязън между 75-годишния подсъдим и жертвата понякога ескалирала и се превръщала в саморазправа.
На 20 юли 2019 г. пострадалият отишъл в заведение в центъра на селото, където прекарвал голяма част от времето. Често съселяните му го черпели с алкохол, както се случило и този ден. Мъжът изпил няколко бири и известно количество ракия и заспал на масата. В късния следобед негов познат го събудил и го отвел в дома му.
В двора на имота си той забелязал, че съседът му Б.А. го наблюдава и решил отново да го подразни, като демонстративно извършил непристойни действия. След поредната провокация 75-годишният подсъдим се обадил на сина си и под предлог, че не се чувства добре, го помолил да дойде в селото.
След като подсъдимият М.И. пристигнал, двамата с баща си изключили камерите, монтирани за наблюдение на собствения им имот и влезли в съседния двор. Б.А. и М.И.  решили да убият пияния мъж. Бащата и синът хванали жертвата и с главата надолу го пуснали в кладенеца на имота му. При падането мъжът ударил главата си, охлузил се в стената и се удавил.
Решението на Окръжен съд-Търговище подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

Следваща Новина

Министър Сачева: Готови сме да подкрепим минималната заплата да не е под 50% от средната за страната

„Готови сме да подкрепим въвеждането на „праг“ на достойнството“ при заплащане на труда и да регламентираме минималната заплата да не бъде под 50% от средното брутно и 60% от медианното брутно възнаграждение за страната“. Това каза министърът на труда и социалната политика в оставка Деница Сачева на организирана от КНСБ […]