Две ученички от Нови пазар намериха и върнаха загубени пари

MadeInVarna
Две ученички от Нови пазар намериха и върнаха загубени пари

Две момичета от Нови пазар са намерили и предали загубени в магазин 100 лв., които вече са върнати на собственичката от полицията, съобщава radian.bg.

На 5 декември около 20.30 ч. Младенка Стефанова пазарила в хранителен магазин на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар, но след като се прибрала в дома си, установила липса на две банкноти по 50 лева, които не били в портмонето й.

Жената се върнала в магазина и съобщила на охранителя, информирала и в районното полицейско управление. Ден след това с нея се свързал полицейски служител и я извикал за справка. В полицейското управление жената била разпитана подробно за обстоятелствата и изгубената парична сума.

Оказало се, че изгубените пари са намерени от две момичета на 16 години – Марлин Ясимова и Виктория Райчева, ученички в СУ “Васил Левски“ в града. Те намерили паричната сума и веднага съобщили на охранителя в търговския обект, който се свързал с полицията.

Благодарна за благородната постъпка, жената изпратила благодарствено писмо до училището, в което учат двете момичета и до кмета на общината. „Постъпката на Мерлин и Виктория ми връща надеждата, че подрастващото поколение е достоен заместник на нашите родители. Моля да бъдат поощрени и посочени за пример за подражание сред останалите ученици в училището“, пише в благодарственото писмо Младенка Стефанова.

Следваща Новина

Снимки: Коледният дух във Владиславово

“Коледният дух завладява и нашият район! Малка коледна приказка си имаме пред читалището на Район Вл.Варненчик, като красива прелюдия към предстоящите празници! Само снегът ни липсва….малко!”, сподели във фейсбук кметът на района Николай Костадинов. Трима юноши подписаха с Черно море var cl=document.getElementById('next_view_close'); if(cl)cl.addEventListener('click',function(e){ document.getElementById('next_view').classList.remove('show_next'); });