Две ученички от Нови пазар намериха и върнаха загубени пари

MadeInVarna
Две ученички от Нови пазар намериха и върнаха загубени пари

Две момичета от Нови пазар са намерили и предали загубени в магазин 100 лв., които вече са върнати на собственичката от полицията, съобщава radian.bg.

На 5 декември около 20.30 ч. Младенка Стефанова пазарила в хранителен магазин на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар, но след като се прибрала в дома си, установила липса на две банкноти по 50 лева, които не били в портмонето й.

Жената се върнала в магазина и съобщила на охранителя, информирала и в районното полицейско управление. Ден след това с нея се свързал полицейски служител и я извикал за справка. В полицейското управление жената била разпитана подробно за обстоятелствата и изгубената парична сума.

Оказало се, че изгубените пари са намерени от две момичета на 16 години – Марлин Ясимова и Виктория Райчева, ученички в СУ “Васил Левски“ в града. Те намерили паричната сума и веднага съобщили на охранителя в търговския обект, който се свързал с полицията.

Благодарна за благородната постъпка, жената изпратила благодарствено писмо до училището, в което учат двете момичета и до кмета на общината. „Постъпката на Мерлин и Виктория ми връща надеждата, че подрастващото поколение е достоен заместник на нашите родители. Моля да бъдат поощрени и посочени за пример за подражание сред останалите ученици в училището“, пише в благодарственото писмо Младенка Стефанова.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Снимки: Коледният дух във Владиславово

“Коледният дух завладява и нашият район! Малка коледна приказка си имаме пред читалището на Район Вл.Варненчик, като красива прелюдия към предстоящите празници! Само снегът ни липсва….малко!”, сподели във фейсбук кметът на района Николай Костадинов.