Експерти обсъдиха добри практики в областта на младежките политики и дигиталната среда

MadeInVarna
Експерти обсъдиха добри практики в областта на младежките политики и дигиталната среда

Директори и преподаватели от варненски средни и професионални училища, представители на младежки неправителствени организации и общински образователни експерти обсъдиха прилаганите политики в областта на информационните технологии, младежкото дигитално неравенство и дигиталното гражданство. Срещата, която бе проведена онлайн, е част от международен проект EUDigit, реализиран от Община Варна, съвместно с партньорските градове Марсилия (Франция), Хамбург (Германия), Ротердам (Нидерландия), Генуа (Италия) и Клуж-Напока (Румъния). По време на семинара бяха представени добри практики от ОУ „Йордан Йовков“, МГ „Д-р Петър Берон“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ПГГСД „Николай Хайтов“, Община Варна, от неправителствените организации „За теб“, „Бийхайв“, „Иноватор“, „ОРВ медия“ и др. Трите най-отличили се инициативи ще бъдат презентирани на предстоящ онлайн международен форум през февруари, домакин на който ще бъде Варна.

 

Проектът EUDigit се финансира по програма „Европа за гражданите“. Той предвижда организиране на дискусионни форуми в областта на дигиталното неравенство при младежите в различните европейски държави, дигиталното изключване на възрастните хора и хората с увреждания, дигиталното разделение между селските и градските райони.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: Варненец размаха пистолет пред младежи, шофирали зад него

На улица във вилната зона „Евксиноград” шофьор извади пистолет и заплаши две момчета, които шофирали зад него, съобщава НОВА.  Видеорегистраторът на автомобила е заснел ситуацията. На кадрите се вижда как мъж спира колата си, излиза и размахва пистолет. За случая сигнализира бащата на един от младежите. За броени часове служители […]