Експерти запознаха студенти с разнообразието на социални услуги, които предлага Община Варна

MadeInVarna
Експерти запознаха студенти с разнообразието на социални услуги, които предлага Община Варна

Експерти от Община Варна запознаха студенти с разнообразието на социални услуги и дейности, които се предлага общината. Срещата се проведе в зала „Варна“ и в нея участваха представители на дирекция „Социални дейности“ и студенти от катедра „Социални и правни науки“ (СПН) към Технически университет в града.  

 

Експертите разясниха видовете социални услуги, спецификите на работа в социалната сфера, както и ролята на социалната дейност в помощ на уязвимите групи.

 

Студентите се запознаха още с действащото законодателство, финансирането и управлението на социалните услуги в Община Варна.

 

Обсъдени бяха и възможностите за успешно развитие и реализираните общински проекти в сферата.

 

Реда за ползване на социални услуги и какво представлява индивидуалният подход, както и възможностите за стаж в социалната сфера, също бяха акцент в лекцията.

 

Припомняме, че Община Варна предоставя 59 социални услуги, като броят им е рекорден за страната.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Благомир Коцев положи цветя пред паметника на Георги Бенковски по повод 148 години от Априлското въстание

Кметът на Варна Благомир Коцев положи венец в знак на почит пред паметника на Георги Бенковски в Алеята на Възраждането в Морската градина. Поводът е 148 години от избухването на Априлското въстание, което беше отбелязано с общоградско поклонение.   В ритуала участва Представителният духов оркестър на Военноморските сили и командири […]