Кметът Благомир Коцев положи цветя пред паметника на Георги Бенковски по повод 148 години от Априлското въстание

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев положи цветя пред паметника на Георги Бенковски по повод 148 години от Априлското въстание

Кметът на Варна Благомир Коцев положи венец в знак на почит пред паметника на Георги Бенковски в Алеята на Възраждането в Морската градина. Поводът е 148 години от избухването на Априлското въстание, което беше отбелязано с общоградско поклонение.

 

В ритуала участва Представителният духов оркестър на Военноморските сили и командири на военни формирования от Варненския гарнизон. Свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия отслужиха заупокойна молитва за загиналите български герои. Почетният караул премина в тържествен марш.

 

На церемонията присъстваха заместник-областният управител Огнян Рачев, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, заместник-кметът Илия Коев, представители на районните администрации, институции и политически партии.

 

Организатор на събитията е  Община Варна, а съорганизатори – Военноморските сили на Република България, Варненската и Великопреславска света митрополия.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Благомир Коцев се включи в кампанията „Аз вярвам и помагам“

Община Варна е активен партньор в кампанията. Пред входа на Информационния център е поставен контейнер с формата на сърце за събиране на пластмасови капачки   Кметът Благомир Коцев се включи в 10-ото издание на най-мащабната благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки „Аз вярвам и помагам“, която се проведе днес […]