Кметът Благомир Коцев се включи в кампанията „Аз вярвам и помагам“

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев се включи в кампанията „Аз вярвам и помагам“

Община Варна е активен партньор в кампанията. Пред входа на Информационния център е поставен контейнер с формата на сърце за събиране на пластмасови капачки

 

Кметът Благомир Коцев се включи в 10-ото издание на най-мащабната благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки „Аз вярвам и помагам“, която се проведе днес пред Катедралния храм „Успение Богородично“. Коцев лично предаде около 125 кг капачки, събрани от общинската администрация. Той беше придружаван и от заместник-кметът Илия Коев.

 

Събираме средства за втора детска линейка за малки деца и новородени. Искаме да закупим и нова апаратура и оборудване за детската хирургия, заяви основният организатор на кампанията Владислав Николов. По думите му през миналата година чрез кампанията са събрани 410 000 лева, а задачата за тази инициатива е средствата да достигнат до 1 милион лева.

 

На площада, за да подкрепят инициативата бяха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и началникът на Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров” флотилен адмирал Боян Медникаров. Чували с капачки носеха и много представители на различни институции, фирми, училища, детски градини, както и хиляди варненци.

 

Община Варна е активен партньор в кампанията. В края на месец март пред входа на Информационния център на Община Варна беше поставен контейнер с формата на сърце. Той беше препълнен, а капачките от него – предадени на доброволците.

 

„Аз Вярвам и Помагам“ е първата благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в България, създадена през 2015 г. Досега със средствата от предадените за рециклиране близо 300 тона капачки е закупена и дарена медицинска апаратура и оборудване за неонатологични  отделения. Закупени са още специализирана детска линейка и специализиран мобилен пункт за кръводаряване.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненската IV ЕГ спечели специалната награда на кмета във фестивала „Франкофонските сцени на България“

Учениците от Варна грабнаха и наградата на публиката с постановка по Молиер Варненската IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ спечели специалната награда на кмета на Община Варна Благомир Коцев на XXVII-ия Фестивал за франкофонски училищен театър „Франкофонските сцени на България“.  Френската култура и образование имат дългогодишна история и традиции в България и […]