Електронната система за прием на първокласници отваря на 1-ви юни

MadeInVarna
Електронната система за прием на първокласници отваря на 1-ви юни

Електронната система за прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна отваря на 1-ви юни от 10 ч. Крайната дата за кандидатстване е 7-ми юни до 23,59 ч. В 37 училища са създадени условия за прием на първокласници в 147 паралелки, с 2982 места, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“.

Заявлението за регистрация се подава онлайн или на място. Всеки родител може да подреди в заявлението до 10 училища. За чуждите граждани, чиито деца нямат ЕГН, а само ЛНЧ, заявления ще се подават само в сградата на Община Варна. Регистрацията ще се извърши от служител на дирекция „Образование и младежки дейности“ при спазване на всички противоепидемични мерки и  в посочените срокове.

Класирането ще бъде обявено до 17 ч. на 10-ти юни, а записването ще се извършва в периода от 11-ти до 15-ти юни в училището, в което е прието детето.

Повече информация https://school.is-vn.bg/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Озеленяват кашпите по автобусните спирки в Бургас

Общински служители се включиха с доброволен труд за засаждане на млада растителност в кашпите по автобусните спирки в Бургас. Това съобщи официалният сайт на Община Бургас.