Електронният прием за детските градини във Варна започва на 1-ви юни

MadeInVarna
Електронният прием за детските градини във Варна започва на 1-ви юни

Електронната система за прием в общинските детски градини на територията на община Варна започва в 10 ч. на 1-ви юни, понеделник. Крайната дата за онлайн подаване на заявленията е 23,59 ч. на 15-ти юни, а резултатите ще бъдат обявени до 17 ч. на 22-ри юни, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Оттам напомнят на родителите новите моменти в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, полудневни и целодневни подготвителни групи към училищата. Водещ критерий за прием е близостта на детската градина или училището по постоянен или настоящ адрес на детето. Заради усложнената обстановка, удостоверението за уседналост ще се проверява служебно. При записване родителите трябва да представят: лична карта на родителя за сверка и копие от акт за раждане на детето. При наличие на допълнителни критерии – документи, които ги доказват.

Ако детето е прието, но не бъде записано в срок, то отпада от класирането и родителят трябва да регистрира ново заявление и да получи нов входящ номер.Тази тази година децата от яслена група в детските градини автоматично ще преминават в първа възрастова група на същото детско заведение.

Повече информация: https://dg.is-vn.bg/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна отбеляза 6-ти май – Ден на храбростта и празник на българската армия

С военен ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите на ВМС,  дислоцирани в Пункт за базиране – Варна, беше отбелязан 6-ти май – Гергьовден – Ден на храбростта и празник на българската армия. Приветствие към военнослужещите отправи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. На церемонията присъстваха кметът на […]