Ернестина Шинова: В България „майка“ е свята дума и няма да позволим да ни я вземат

MadeInVarna
Ернестина Шинова: В България „майка“ е свята дума и няма да позволим да ни я вземат

В България думата „майка“ е свята. Ще продължим да се борим за нормалността. С тези думи кандидатът от гражданската квота на ВМРО във Варна и Шумен Ернестина Шинова се обърна към жените, дошли на среща с нея и лидера на организацията Красимир Каракачанов в крайморския град.
Основната тема на разговора бяха семейни ценности и мястото на жената в нашето общество, съобщават от БТА.
Не се чувствам раждащ родител, аз съм майка.
Нашите деца са отгледани от мама и тате, а не от родител 1 и родител 2, посочи Шинова.
Известната актриса подчерта още, че влиза в листата на ВМРО, защото няма по-категоричен начин да изрази своята подкрепа. Може да има политици, които държат на думата си и изпълняват обещанията си, така както ВМРО, припомни тя приноса на депутатите на Каракачанов в 44-ото НС.
Шинова подчерта още, че България е в демографски срив и трябва активна политика за защита на традиционното семейство.
Председателят на ВМРО и водач на листата на войводите във Варна и Плевен Красимир Каракачанов сподели за популярната актриса:
Ние от ВМРО спряхме Истанбулската конвенция. Там имаше опит да се вкара нещо, което да унищожи нормалното семейство. Нормалното семейство е от мъж, жена и деца. Не може да приравняваш семейството, предопределено от природата, с онова, което се опитват да ни налагат, заяви Каракачанов.
Той допълни, че жената в семейството е онзи стожер, който ражда и възпитава младото поколение.
Когато поставиш семейството на изпитание, атакуваш природен закон. Намираме се в демографска криза. Създава се паралелен свят, който отрича нашия и смята, че нашите традиционни ценности му пречат, очерта битката на ВМРО Каракачанов.
В гетата се превърна в професия това да раждаш безразборно, за да получаваш социални помощи за децата. Искаме да поощряваме грамотната раждаемост, каза Каракачанов. По думите му благодарение на ВМРО вече е факт семейното подоходно облагане. За едно дете необлагаемият минимум е 450 лева, за две деца – 900, а за три – 1350 лева.
За следващия мандат предвиждаме тези пари да бъдат съответно 600 лева за едно дете, 1200 за две и 1800 лева за три, каза Каракачанов.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Цветан Цветанов: За овладяване на третата вълна от Covid е необходима масова ваксинация на обществото

За да се овладее третата вълна от Covid е необходима масова ваксинация на обществото, защото това е единственият подход, който вече се доказа в развитите демократични страни. Това каза в предизборен дебат в сутрешния блок на БТВ председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов, водач на листите в 1-ви […]