Вицепремиерът Марияна Николова участва в откриването на 14-ти Черноморски туристически форум

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова участва в откриването на 14-ти Черноморски туристически форум

Вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова участва в откриването на Четиринадесетия черноморски туристически форум на тема „Рестарт на туризма – нова надежда“.
“Пандемията от COVID-19 постави света пред нови предизвикателства, за които трябваше бързо да търсим решения. На първо място на изпитание бе поставено здравето ни, а след това и множество сектори – един, от които несъмнено е туризмът. Така кризата от здравна постепенно се превърна в икономическа. Благодарение на ваксините обаче е време да помислим за рестарта на сектора”, заяви министър Николова.
По думите й по света, много милиони работни места и бизнеси са зависими от силен и процъфтяващ туристически сектор. Отрасълът също е движеща сила за опазване на природното и културното наследство, като ги запазва за бъдещите поколения. “В тази насока са ориентирани и едни от основните ни маркетингови кампании сред съседните ни страни и приоритетните ни пазари”, уточни тя. И добави, че предстои предизвикателен летен сезон, но важността на Черноморския регион за устойчивото развитие на туризма в България и утвърждаването ѝ, като разпознаваема туристическа дестинация за четири сезона е огромна.
Вицепремиерът каза още, че се разчита изключително много на черноморските райони за развитие в  България на конкурентоспособен туризъм, който съчетава летния отдих с възможностите за опознаването и на културно-историческото богатство на страната.
Министър Николова изрази очакванията си, че през Лято 2021 в морските ни курорти най-много ще бъдат българските и румънските туристи. “Разчитаме, че това лято сънародниците ни отново ще изберат курортите и местата за отдих по родното Черноморие пред това в чужбина. Смятам, че взетите навреме мерки ще привлекат повече хора в местата за настаняване, заведения, СПА звената както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната”, заключи тя.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Курсанти от Морско училище участваха в занятия по огнева подготовка

28 курсанти – четвъртокурсници от различни специализации във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, участваха в занятия по огнева подготовка. Момчетата и момичетата от Морско училище упражняваха стрелба с автомат „Калашников“ и пистолет „Макаров“ на гарнизонното стрелбище в Долни чифлик. Целта на огневата подготовка е да се усъвършенстват знанията на курсантите по […]