Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна

MadeInVarna
Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна

Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна в периода от 22-ри октомври до 15-ти ноември. Събитието се организира от дирекция „Култура“ към Община Варна. На всички събития ще се спазват противоепедимични мерки, наложени от Министерството на здравеопазването, посочват организаторите. 

 

На 22.10, петък, в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” от 18 ч. започва концертът  „Музика за нашето време“ на камерен квартет (кларнет, фагот, контрабас и пиано). Ще звучат трите премиери – „Три улични пиеси“ от Фил Салатe, „Джаз сюита за фагот“ от Кенет Купър, „Ноктюрно“ от Фил Салате, както и Сюита „Кантандо“ от Бил Дъглас, „А ла Албениз“ от Родион Шчедрин.

 

На 23.10, събота, в Католическата църква на ул. „Преслав“ 41 от 11 ч. ще звучи органов концерт „Утешение“ на Янко Маринов, посветен на 210-та годишнина от рождението на Ференц Лист. Янко Маринов е изключителен органист и пианист, изнасял концерти в Австрия, Германия, Словакия, Италия и други европейски сцени. В съботната му органова програма той ще представи творби от Й. С. Бах, Ф. Лист и М. Регер.

 

На 25.10, понеделник, в концертната зала на Военноморския клуб от 18 ч. ще започне концерт на акустичното китарно трио „NOVA“ – Цветан Недялков, Веселин Койчев и Петър Койчев. В програмата са заложени „Банишора форевър“, „Боса Нова“ и „Бетовен“ от Цветан Недялков, „Либер Танго“ от Астор Пиацола, „Буболечки“ и „Подзим съм, мале“ от Веселин Койчев, „Тико Тико“ от Зекиня де Абреу, „Испания“ от Чик Кърия, и др. В същия ден и час в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” предстои представяне на новата книга на Мария Лалева „Пасиансът на архангелите“. Авторката е позната с книгата ѝ  „Живот в скалите“ и сценария за филма „Роза Дамасцена“.

 

На 27.10, сряда, отново в Градската художествена галерия в 18 ч. ще звучи френски джаз, представен от гост-звездата Тибо Фалк – пиано, Александър Леков – бас китара, Емил Пехливанов – барабани и Нейко Бодуров – тромпет. Самият Фалк е учил джаз и популярна музика в Берлин. През 2002 г. той и неговият международен квартет печелят наградата Jazz & Blues в Берлин, наградата на журито и  наградата на публиката.

 

На 30.10, събота, от 11 ч. в Градската художествена галерия е традиционният концерт на камерния оркестър „Анима“.

 

След Деня на народните будители, на 2-ри ноември от 18 ч. артсалонът на Радио Варна ще бъде домакин на изложбата „Дмитрий Шостакович в България“. Освен нея е предвидена и прожекция на кратък филм.

 

На 04.11, от 17,30 ч. в галерия „Аспарухово Арт“ в НЧ „Просвета 1927“ ще бъде представена втората част от стоте факсимилета на офорти от Рембранд, с уникална резолюция и изумителен рисунък.

 

На 08.11, понеделник, в 17,30 ч. е премиерата на книгата „Анкета с Никола Радев“ на издателство „Славена“,  в арт салона на Радио Варна.

 

На 10.11, сряда, в Градската художествена галерия от 18 ч. е премиерата „Частица любов“ – комедиен спектакъл на Разградския театър, автор и режисьор на пиесата е Андрей Калудов. В главната роля е Гергана Стоянова, със специалното участие на Лъчезар Хальов.

 

На 12.11, петък, отново от 18 ч. в ГХГ “Борис Георгиев”, е концертът на клавирното трио Стефан Бояджиев – пиано, Ганчо Ганчев – цигулка и Кремена Христова – виолончело, които ще изпълнят творби на Пипков, Владигеров, Форе, Сен-Санс, Дебюси.

 

На 15.11, в 18 ч. в арт салона на Радио Варна ще бъде открита изложбата „45 години фотография“ на фоторепортера Красимир Делчев. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Разпределят деца от ДЯ „Роза“ в други ясли

Родителите на класираните деца в детска ясла „Роза“, които не могат да изчакат приключването на ремонтните дейности на сградата, могат да подават заявления да бъдат преместени в другите 11 общински детски ясли, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Документите могат се подават в срок до 29.10.2021 г. в сградата […]