Разпределят деца от ДЯ „Роза“ в други ясли

MadeInVarna
Разпределят деца от ДЯ „Роза“ в други ясли

Родителите на деца в детска ясла „Роза“ могат да подават заявления да бъдат преместени в други общински детски ясли, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Документите могат се подават в срок до 18.02.2022 г., в сградата на яслата – ул. „Роза“ №34. Наличните места за разпределение са, както следва: ДЯ №2 „Моряче“ – 3 места; ДЯ №3 „Зайо Байо“ – 3 места; ДЯ №9 „Детелина“ – 10 места; ДЯ №11 „Иглика“ – 3 места; ДЯ №13 „Русалка“ – 4 места; ДЯ №14 „Звънче“ – 5 места.

Ремонтът на ДЯ “Роза” бе забавен, заради установени сериозни конструктивни проблеми по сградата, построена през 1971 г. Това наложи временно замразяване на дейностите и подготовка на нови проекти, свързани с необходимост от укрепване на подова плоча и изграждане на метална конструкция в помещение 19, Блок 1, укрепване на плоча на котелното помещение, обособяване на отделен вход и съпътстващи укрепителни дейности около него. Подготвени бяха и проектни решения за топлоизолиране и хидроизолиране на основите на сградата, изграждане на външно стълбище за аварийна евакуация и др. Към настоящия момент продължава уточняването и организацията по продължаване и финализиране на ремонта в детското заведение. Целта е сградата да бъде напълно безопасна и за децата, и за персонала, който работи там, коментираха от дирекция “Здравеопазване”.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна очаква държавна подкрепа за новото трасе на ул. „Девня“

Проектът за изграждане на алтернативно трасе на ул. „Девня“, което да осъществи директна връзка от АМ „Хемус и ул. Девня с Аспарухов мост, АМ „Черно море“, Пристанище Варна изток и Южната промишлена зона, бе накратко представен днес от зам.-кмета Христо Иванов пред министъра на транспорта Николай Събев. Това стана по […]

Разпределят деца от ДЯ „Роза“ в други ясли

MadeInVarna
Разпределят деца от ДЯ „Роза“ в други ясли

Родителите на класираните деца в детска ясла „Роза“, които не могат да изчакат приключването на ремонтните дейности на сградата, могат да подават заявления да бъдат преместени в другите 11 общински детски ясли, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Документите могат се подават в срок до 29.10.2021 г. в сградата на яслата – ул. „Роза“ №34. Кандидатите ще бъдат разпределени на случаен принцип в присъствието на родители. 

 

Ремонтът на ДЯ “Роза” започна през септември 2020 г., но бе забавен, заради установени сериозни конструктивни проблеми по сградата, построена през 1971 г. Това наложи временно замразяване на дейностите и подготовка на нови проекти, свързани с необходимост от укрепване на подова плоча и изграждане на метална конструкция в помещение 19, Блок 1, укрепване на плоча на котелното помещение, обособяване на отделен вход и съпътстващи укрепителни дейности около него. Подготвени бяха и проектни решения за топлоизолиране и хидроизолиране на основите на сградата, изграждане на външно стълбище за аварийна евакуация и др.

 

В момента проектите са на етап съгласуване с експлоатационните дружества – ВиК, Енерго, РДПБЗН, РЗИ, “Овергаз Мрежи” за издаване на необходимите становища. След изготвянето на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти ремонтът ще продължи. Целта е сградата да бъде напълно безопасна и за децата, и за персонала, който работи там, коментираха от дирекция “Здравеопазване”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

НФК Черно море излезе с декларация на фейсбук страницата си

Националният фенклуб на Черно море публикува декларация на официалната си фейсбук страница. Ето какво пишат привържениците: По време на мача със Славия ясно изразихме своето крайно недоволство относно преизбирането на Борислав Михайлов за президент на БФС и политиката на управление в нашия любим клуб. Реакцията в лицето на изпълнителния директор […]