Етно ансамбъл от Китай е в програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“

MadeInVarna
Етно ансамбъл от Китай е в програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“

Характерни за монголските скотовъдци струнни инструменти ще звучат тази вечер в двора на Археологическия музей

Концерт на етно ансамбъл Ih Tsetsn от Китай, провинция Вътрешна Монголия, е в програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Тази вечер от 20:00 часа в двора на Археологическия музей ще прозвучат лъкови и арфови струнни инструменти и традиционното монголско гърлено пеене (хоомей). 

Музикантите от ансамбъла са израснали в семейства на скотовъдци в районите на вътрешна Монголия. Те от малки овладяват традиционните инструменти, но получават и академично образование. Към настоящия момент съставът е базиран в Пекин.

Като представители на новото поколение монголски изпълнители, Ih Tsetsn имат редица награди и многобройни участия в Китай, както и в Германия, Италия, Канада, Швейцария, Швеция, Белгия и САЩ, където са свирили в „Кенеди център“ във Вашингтон. 

Музикален ръководител и диригент на ансамбъла е именитият композитор Джу Джъджун, създател на музика за телевизионни сериали, музикално-танцови постановки, документални филми, телевизионни продукции. 
 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна започна поетапно почистване на няколко знакови паметника в града

Община Варна започна дълбочинно почистване на няколко знакови паметника в града. Освежени са бронзовите бюстове и каменните постаменти на паметника на Никола Вапцаров до Дома на архитекта и на Иван Вазов в Морската градина. Почистен е и паметникът на Иван Церов на площад „Независимост“.  От фирмата-изпълнител посочват, че почистването се […]