Община Варна започна поетапно почистване на няколко знакови паметника в града

MadeInVarna
Община Варна започна поетапно почистване на няколко знакови паметника в града

Община Варна започна дълбочинно почистване на няколко знакови паметника в града. Освежени са бронзовите бюстове и каменните постаменти на паметника на Никола Вапцаров до Дома на архитекта и на Иван Вазов в Морската градина. Почистен е и паметникът на Иван Церов на площад „Независимост“. 

От фирмата-изпълнител посочват, че почистването се извършва по екологична технология с вакуумно бластиране. Премахват се паяжини, трева, мухъл,  боя, остатъци от киселинни дъждове, екскременти от птици. Това става без последствия за структурата на паметниците, като същевременно се запазва естествената патина, която придава облик на изкуството.

Почистените скулптури  са обработени и със специален гел, който да отблъсква гларусите. Предстои почистване и на част от паметниците в Алеята на Възраждането в Морската градина. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна призовава гражданите да спазват стриктно правилата за пожарна безопасност

Във връзка с активния летен сезон и високите дневни температури се призовават гражданите и гостите на общината да спазват стриктно правилата за пожарна безопасност. При възникване на пожар или при забелязване на предпоставки за запалване, те следва да сигнализират своевременно на телефон 112 или на дежурния служител в Общината на […]