Европейското първенство по художествена гимнастика започва във Варна на 9 юни

MadeInVarna
Европейското първенство по художествена гимнастика започва във Варна на 9 юни

Първото в България Европейско първенство по художествена гимнастика ще се проведе във Варна от 9-ти до 13-ти юни. Организатор е Българската федерация по художествена гимнастика.

 

В престижното събитие ще вземат участие над 300 гимнастички от 37 държави. Състезанието, което ще се проведе в Двореца на културата и спорта, ще е първото на което ще бъде приложен новият формат на европейските първенства и ще е квалификация за Световното първенство през 2022 г., което също ще се проведе в България. Шампионатът на Стария континент във Варна е последната олимпийска квалификация за гимнастичките от Европа – една индивидуалистка и един ансамбъл от тези, които все още нямат олимпийски квоти ще се преборят за участие в най-големия спортен форум в света. Това ще е и последните проверки на „златните момичета“ преди заминаването им за Олимпийските игри в Токио, където ще участват с максимален брой квоти и ще се борят за призово класиране.

 

 

 

Тази година форматът на Европейското първенство включва – индивидуален многобой за определяне на абсолютна европейска шампионка, многобой и финали при ансамблите (жени и девойки), отборна надпревара, която включва общите оценки на ансамбъл жени и индивидуално жени за всяка държава и финалите на уредите при жените – индивидуално.

 

 

 

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена от Боряна Калейн и Катрин Тасева. Ансамбъл жени е в състав варненката Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Ансамбъл – девойки е в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова

 

 

 

Трикратната ни абсолютна световна шампионка Мария Петрова, която е вицепрезидент на българската федерация по художествена гимнастика и президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ) е Главен съдия на Европейското първенство във Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отборът на „Успех 2“ Варна е победител в състезанието по спортен риболов за незрящи

На първо място , с най-голям улов – 2.560 кг.се класира Господин Стоянов от отбора на Успех 2. Втори е Стоян Захариев от Успех 2 с 2.090 кг., а трети остана Братой Братоев с 1.400 кг. –„Светлина“Шумен. Отборно купата спечели отборът на „Успех 2“ Варна, втори са „Светлина „Шумен, а […]