Фестивал на историята ще се проведе във Варна

MadeInVarna
Фестивал на историята ще се проведе във Варна

За втора поредна година във Варна ще се проведе Фестивал на историята. Организатор на събитието, което се осъществява с подкрепата на фонд „Култура” към Община Варна, е Първа езикова гимназия.

 

Учениците ще поставят началото с Философски диалози, които ще бъдат представени на 7-ми октомври, от 15:30 ч. в Римските терми. Входът е свободен. В атмосферата на древния Одесос младежите ще провокират зрителите с мъдрите послания и философските идеи на Марк Аврелий, Платон, Сократ и др. Мястото не е избрано случайно – римските бани на територията на днешна Варна са най-големите, открити на Балканите. Те са били и  важна част от обществения живот в античността.

 

Програмата на фестивала ще продължи през ноември. Заради пандемията от covid-19 тази година в него няма да могат да се включат ученици от други градове на страната.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Концерт-спектакъл с Николина Чакърдъкова за празника на район „Младост“

Концерт-спектакъл „Младостта пее и танцува” с участието на Николина Чакърдъкова ще слушат варненци и гостите на града за празника на район „Младост“. Събитието е насрочено за събота, 10-ти октомври, от 18 ч. на сцената на летния амфитеатър в Общинския спортно-развлекателен комплекс “Младост”. В концерта ще участват още Мария Чакърдъкова, Боби […]