Фестивалът БУНА превзе Таляна

MadeInVarna
Фестивалът БУНА превзе Таляна

Много хора се включиха в първите събития и изложби в артистичния квартал Таляна навръх 24-и май. Събитието премина под надслов Speed-opening part, част от най-големия фестивал за съвременно визуално изкуство БУНА, който се провежда във Варна и ще продължи до 28 май. В него участват над 30 организации, галерии, и артистични колектива от цялата страна.

 

По време на разходката любителите на съвременното изкуство можеха да се запознаят с различни  идеи, изложби, инсталации в необичайни пространства – магазини, ателиета, заведения, улици. В събитието се включиха локации като Work Del Mar, Bella Sherban handmade jewelry, Бистро Майстора, където бяха представени проектите на Александър Вълчев, ПОСТА, Struktura Project Room, Gallery Gallery, както и намесите в градската среда от Владимир Иванов, Петър Чиновски, Виктория Георгиева Mouse и София Димова. 

Ден по-рано на специално тържество в културното пространство ReBonkers бе направена предпремиера на БУНА. На събитието присъства кметът на Варна Иван Портних, който е патрон на фестивала, представители на Фрапорт Туин Стар – концесионер на летищата във Варна и Бургас, на културната общественост и туристическия бранш, от местната власт и други. Домакин на събитието бяха Ралица Герасимова, София Димова и Калина Жечева от ReBonkers и Биляна Раева от сдружение “Таляна”.

Пълна програма и карта с местата на събитията тук: https://bunavarna.com/bg/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Учители от Варна получиха националната награда "Неофит Рилски"

Учители от държавни училища във Варна получиха почетното отличие на Министерството на образованието и науката -грамота „Неофит Рилски“. Наградата бе връчени от Ирена Радева, директор на Регионалното управление по образование във Варна. Поздравление към наградените отправи кметът на Варна Иван Портних, който заяви, че Варна се гордее както с талантливите […]