Галерия: Ето как ще изглежда новият супермодерен басейн на ВВМУ “Никола Вапцаров”

MadeInVarna
Галерия: Ето как ще изглежда новият супермодерен басейн на ВВМУ “Никола Вапцаров”
Снимки: redox-bg.com

Миналата седмица бе направена първа копка на един важен обект за град Варна. Започна изпраждането на дълбоководен басейн за учебно-практически и тренировъчни цели на територията на ВВМУ “Никола Вапцаров”.

Басейна ще дава възможност за отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и ще осигури подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия. Предвидено е в басейна да бъде изградено съоръжение за спускане на аварирал хеликоптер (HUET), което е необходимо за подготовката на пилотите от военноморските и военновъздушните сили. В басейна ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближащаваща се до условията в открито море.

Средствата за изграждането на басейна са осигурени от Министерство на отбраната.

Ето и галерия на проекта:

 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кирил Десподов: Няма кой да ни спре

Снимки: redox-bg.comКрилото на Лудогорец Кирил Десподов сподели пред DIEMA SPORT, че e радостен от факта, че дава своя принос за головете на отбора и подчерта, че стига отборът да играе своята игра, няма кой да го спре в шампионата. “Чувствам се много добре. Радвам се, че допринасям отборът да вкарва […]