Георги Свиленски: БСП настоява за доставка на руската ваксина „Спутник V“, за да се реши проблемът с недостига на ваксини в страната ни

MadeInVarna
Георги Свиленски: БСП настоява за доставка на руската ваксина „Спутник V“, за да се реши проблемът с недостига на ваксини в страната ни

„Руската ваксина не е станала предизборно оръжие и не трябва да бъде такова, но в момента правителството търпи абсолютен провал, катастрофа с ваксинационния процес. Управляващите направиха хаос на гърба на българските граждани.“ Това заяви заместник-председателят на Парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски във връзка с декларацията на  БСП и внесеното в Народното събрание предложение от социалистите за предприемане на действия за доставка на руската ваксина “Спутник V”. Той уточни, че БСП настоява за доставка на руската ваксина „Спутник V“, за да се реши проблемът с недостига на ваксини в страната ни.
В предаването “Панорама“ по БНТ Свиленски разкритикува подкрепата на премиера за въвеждане на ваксинационни паспорти – нещо, което ограничава българските граждани да пътуват. „Задаваме въпроса кой го упълномощи да говори от името на България?“, попита социалистът.
„Защо наредихте българите да чакат пред болниците за нещо, което го няма“, попита още управляващите Георги Свиленски по отношение зелените коридори за ваксиниране и липсата на ваксини.
По повод слуховете в медийното пространство, че в левицата има напрежение, той заяви: „В БСП няма крамоли – нито вътре, нито отвън. Тя е първата политическа сила, която има програма, която има листи, която е готова да се яви на изборите с ясно желание защо иска да управлява“, категоричен бе Свиленски, който е председател на Предизборния щаб на БСП.
„Ще се коалираме и ще приемем подкрепата на всяка политическа сила, която споделя тезите ни в нашата програма – болниците да не са търговски дружества, един учебник по един предмет да е във всеки клас, летище „София“ да не се дава на концесия“, обясни Свиленски като допълни: „Резултатът от работата на ГЕРБ ще е да остави България без летище.“
„БСП е единствената партия, която в момента може да отстрани ГЕРБ от властта, защото е най-голямата сила, която има възможност да направи това“, категоричен бе Свиленски, който е водач на листата с кандидатите за 45-то Народно събрание в 24 МИР в София. По думите му има много по-малки партии, които също искат отстраняването на ГЕРБ, но сами не могат да го направят.
„Призовавам българите да излязат да гласуват, защото гласуването ще неутрализира инструментите на ГЕРБ за печелене на изборите. Да гласуват машинно, за да няма недействителни бюлетини, за да няма задраскани протоколи и манипулирани резултати“, заключи Георги Свиленски.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Каракачанов отличи военнослужещи и цивилни експерти за работата им по проектите за модернизация

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов в четвъртък връчи награди на военнослужещи и цивилни служители за активното им участие в реализацията на проектите за модернизиране и придобиване на нови бойни способности за Българската армия. Отличени бяха участниците в проектите за модернизирането на танковете Т-72 за Сухопътните войски, за придобиване на два […]