ГЕРБ – Варна почете жертвите на комунистическия режим

MadeInVarna
ГЕРБ – Варна  почете жертвите на комунистическия режим
В Деня за почит към жертвите на комунистическия режим представители на ПП ГЕРБ – Варна се поклониха пред паметника, посветен на жертвите на комунизма в близост до Градската художествена галерия. Младежи от МГЕРБ поднесоха венец в бяло, цветя положиха общински съветници от групата на ГЕРБ и активисти на партията от район „Младост“ и „Приморски“. Присъстваха и граждани, които сведоха чело и запалиха свещ в памет на жертвите.
Денят за почит към жертвите на комунистическия режим е обявен на 1 февруари с решение на правителството на Бойко Борисов от 2011 г. и продължение на традицията, инициирана от президентите Жельо Желев и Петър Стоянов. На тази дата преди 76 години първи състав на Народния съд обявява смъртните присъди на тримата регенти на малолетния цар, на 67 депутати, 22-ма министри, трима министър-председатели, 47 генерали и висши офицери и 8 царски съветници. Смъртните присъди се изпълнени през нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 г.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

МОСВ: Аварията с тръбопровода е отстранена своевременно

Работи се по отстраняване на аварията с тръбопровода във Варненското езеро, тръбата не е скъсана, а е прегъната и има пукнатина, която е ремонтирана. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който днес заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и кмета на Варна Иван Портних […]