Главният архитект на Грьонинген ще представи във Варна добри практики за оползотворяване на морския бряг

MadeInVarna
Главният архитект на Грьонинген ще представи във Варна добри практики за оползотворяване на морския бряг

Презентацията е в рамките на проекта „Форум за Варна 2024 – добрите примери”, подкрепен от фонд „Култура“ към Община Варна

Главният архитект на нидерландския град Грьонинген Михийл ван Дрийш ще участва във Варна в публична презентация на тема „Качествено оползотворяване на морския бряг”. Събитието е в рамките на второто издание на проект „Форум за Варна 2024 – добрите примери”, подкрепен от фонд „Култура“ към Община Варна. Ван Дрийш ще сподели с варненската публика своя опит по примера на други морски градове по света.

Михийл ван Дрийш е ландшафтен архитект и участва в разнообразни проекти, които изследват различни проблеми, предизвикани от климатичните промени. Във Варна той ще представи своята визия за това как може да бъде постигнат синхрон между прилагането на местни политики и планирането на устойчиво бъдеще.

Проектът „Форум за Варна 2024 – добрите примери” се осъществява от сдружение “Пространствата на Варна” в партньорство със Съюз на урбанистите в България. 

Презентацията ще се проведе на 12 юли от 19:00 ч. в Кампус 90, бул. “Цар Освободител” 90. Публичната презентация, както и въпросите и отговорите към нея, ще бъдат на английски език.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна обяви три конкурса за предоставяне на социални услуги

Община Варна обяви три конкурса за организации, които да предоставят  специализирани социални услуги. Те са предназначени за различни групи лица – възрастни хора, пълнолетни лица с увреждания, както и деца с увреждания и техните семейства. Кандидатите трябва да предоставят дейностите си на територията на община Варна. Документи за участие се […]