Община Варна обяви три конкурса за предоставяне на социални услуги

MadeInVarna
Община Варна обяви три конкурса за предоставяне на социални услуги

Община Варна обяви три конкурса за организации, които да предоставят  специализирани социални услуги. Те са предназначени за различни групи лица – възрастни хора, пълнолетни лица с увреждания, както и деца с увреждания и техните семейства. Кандидатите трябва да предоставят дейностите си на територията на община Варна. Документи за участие се приемат до 05.09.2024 г. 

Първата услуга – Център „Домашни грижи“, е насочена към възрастни хора в нетрудоспособна възраст и пълнолетни лица с увреждания. Капацитетът е 80 места. В Центъра трябва да са осигурени различни социални услуги, сред които „Информиране и консултиране“, „Застъпничество и посредничество“, „Терапия и рехабилитация“, „Асистентска подкрепа“. 

Втората услуга – „Център за социална рехабилитация и интеграция“ (капацитет 30 места), е предназначена само за пълнолетни лица с увреждания. И в този център е необходимо да се предоставят следните услуги: „Информиране и консултиране“, „Застъпничество и посредничество“, „Общностна работа“, „Терапия и рехабилитация“, „Обучение за придобиване на умения“, „Подкрепа за придобиване на трудови умения“. 

Услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция“ е насочена към деца с увреждания, техните семейства и близки. Тя е с капацитет 30 места и в нея се предоставят дейностите „Информиране и консултиране“, „Застъпничество и посредничество“, “Общностна работа“, „Терапия и рехабилитация“, „Обучение за придобиване на умения“, „Подкрепа за придобиване на трудови умения“.

Обявата за провеждане на конкурса с условията за участие са публикувани на официалната интернет страница на Община Варна – https://varna.bg/bg/messages/9101. 

За допълнителна информация: Миглена Димитрова – главен експерт „Социални програми и проекти“, Дирекция „Социални дейности“ към Община Варна, тел. 052/820 537

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна организира концерт на полски клавесинист на сцена „Раковина“

Полският клавесинист и пианист Станислав Лопушински ще изпълни тази вечер за варненската публика концерт на клавесин. Мястото е сцена “Раковина” в Морската градина, а началният час – 19:30 ч. Събитието е организирано с подкрепата на Община Варна, съвместно с Полския институт в България. Входът е свободен.  В програмата на концерта […]