Главният прокурор Иван Гешев: Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските времена

MadeInVarna
Главният прокурор Иван Гешев: Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските времена

Днес, 28.08.2020 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев посети Дупница във връзка с провеждаща се специализирана полицейска операция по издирването на Янек Миланов. На място бе и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Николай Хаджиев.

„В момента това, което са планирали колегите, заедно с наблюдаващите прокурори, е претърсване на 120 кв. км с оглед издирване на изчезналото лице. Претърсват се и много обекти и помещения“, съобщи пред журналисти главният прокурор.

На въпрос на репортери за задържания В.К., Иван Гешев обясни, че лицето е задържано по друго досъдебно производство за 72 часа.

„Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските времена. И ако някой си мисли, че сме в началото на 90-те години, ще разбере по трудния начин, че не сме“, категоричен бе Иван Гешев.

В района на Дупница започват и отделни специализирани полицейски операции по различни сегменти за противодействие на престъпността, вкл. с участието на НАП и Агенция „Митници“, съобщи още главният прокурор.

В отговор на журналисти относно връзката, която прави германското сп. „Шпигел“ между случаите на бизнесмена Емилиян Гебрев и Алексей Навални в Русия, главният прокурор заяви, че от германската страна не е искано съдействие от българската прокуратура по линия на международното правно сътрудничество. Той обаче подчерта, че ПРБ има отлично взаимодействие с германската прокуратура и ако такова бъде поискано, ще му се отговори в максимално кратък срок.

Следваща Новина

Спартак изпусна Дунав в края - 1:1

“Спартак” Варна и “Дунав” Русе завършиха на равно 1-1 в мач от 4-и кръг на Северо-източна Трета лига. Двубоят се игра на Градския стадион в Русе пред над 1000 души. В 53-ата мин. Янчо Андреев разстреля вратаря Винченцо Ангелов от упор за 0-1. Диян Димов от домакините успя да изравни […]