Грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна, учениците във ваканция до 11 март

MadeInVarna
Грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна, учениците във ваканция до 11 март

Грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна от 6 до 11 март включително. Това става със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

С нея се преустановят учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължителни медицински прегледи на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

На южната ни граница е спокойно – армията в пълна готовност да съдейства срещу нелегални мигранти

Междувременно вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов съобщи пред журналисти, че към момента ситуацията по южната ни граница е спокойна. Той приветства усилията на премиера Бойко Борисов за предотвратяване на бъдещи кризи по дипломатичен път, но подчерта, че ако дипломацията не помогне, армията е в пълна готовност да окаже […]