Министър Бойко Рашков: Нашата приоритетна задача e да гарантираме провеждането на честни и прозрачни избори

MadeInVarna
Министър Бойко Рашков: Нашата приоритетна задача e да гарантираме провеждането на честни и прозрачни избори

Встъпихме официално в длъжност с екипа от  зам.-министрите в служебния кабинет.  С министър Терзийски започнахме обсъждането на някои от приоритетните задачи, сега ще продължим разговора,  за да придобием максимална информация за състоянието на МВР в общ план. На етапа не можем да говорим за детайли, необходими са може би няколко дни, независимо от сгъстения срок на служебния кабинет, за да се навлезе истински в проблематиката на това голямо ведомство – сложно и отговорно, заяви пред медии министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.
Ще подходим с нужната отговорност, главно във връзка с подготовката  на предстоящите на 11 юли т.г.избори и ще вземем всички мерки, предвидени от закона за функционалната  дейност и правомощията на МВР, така че да гарантираме на обществото честни, прозрачни избори, които няма да има основание някой да оспорва.  Ще обърнем много сериозно внимание да не се допуска купен вот, защото той изкривява политическата картина на страната, което не е в интерес на никого и уронва престижа на България пред света. Това е приоритетната ни задача, беше категоричен вътрешният министър.
Други задачи в общ план са тези, които МВР изпълнява и дължи на обществото – спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността. Предстоящите месеци са предпоставка за засилване на миграционния натиск- противодействието му и опазването на границите ни е една изключително тежка и отговорна задача, която МВР изпълнява.
Досегашният вътрешен министър Христо Терзийски пожела успех на новото ръководство, той не скри емоцията на дългогодишен служител във ведомството и увери, че ще съдейства с всичко, което е необходимо.

Следваща Новина

Кирил Петков пое поста служебен министър на икономиката

Новият министър на икономиката в служебното правителство Кирил Петков встъпи в длъжност и пое поста от Лъчезар Борисов на официална церемония в министерството днес. Двамата проведоха среща, на която обсъдиха предизвикателствата пред българската икономиката, както и мерките които са предприети за българския бизнес в системата на Министерството в период на […]