Христос Воскресе!

MadeInVarna
Христос Воскресе!

Христос Воскресе! Нека Възкресението му донесе на всички вяра в доброто, надежда в утрешния ден и светлина в домовете и душите!
Бъдете по-добри и смирени. Помагайте на ближния.
Светъл и благословен празник!


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова: Българите предпочетоха страната ни за Великденските празници

Българите отново предпочетоха страната ни за Великденските празници. Това установи вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова. Тя разговаря със Златко Златанов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация и председател на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи. Предварителните данни на БХРА за заетостта […]

Христос Воскресе!

MadeInVarna
Христос Воскресе!

Отбелязваме един от най-светлите празници в годината. В християнската религия на Великден се чества Възкръсението на Исус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба. След това Иисус Христос се явява на Мария Магдалена, а после и на апостолите.

Подготовката за празника започва 10 седмици преди Възкресение, в които вярващите се готвят за тържеството на духа над плътта.

Седмицата от Цветница до Великден има особено значение в православния празничен цикъл и се нарича Страстна или Велика. Това са последните дни от земния живот на Исус. Седмицата след Великден пък се казва Светла седмица, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Милен Цветков загина в жестока катастрофа

Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа, съобщава Нова. Тежкият инцидент стана край столичен мол. Сблъсъкът е станал между джип и лека кола в района на мол “Парадайс”. Журналистът Милен Цветков е издъхнал на път за болницата, научи NOVA. Бил е с много тежки травми. Причините за инцидента […]