Вицепремиерът Марияна Николова награди Индустриална група Шишеджам за устойчиво развитие на инвестициите в България

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова награди Индустриална група Шишеджам за устойчиво развитие на инвестициите в България

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова награди Индустриална група Шишеджам за устойчиво развитие на инвестициите в България. От името на компанията приза получи проф. д-р Ахмет Кърман, главен изпълнителен директор на Индустриална група Шишеджам.
Удоволствие е за мен да връча приза за устойчиво развитие на инвестициите в Република България, който тази година се присъжда за първи път. Носител на отличието е Индустриална група Шишеджам, коментира вицепремиерът. И уточни, че компанията прави първите си вложения у нас още през 1997 година и оттогава не просто работи в страната, а надгражда и развива дейността си. В своята над 20-годишна история тя открива редица производства, полагайки основите на заводите си за плоско стъкло и за домакинско и автомобилно стъкло, посочи министърът и допълни, че компанията се е утвърдила като лидер в своята сфера като търсен и сигурен производител, желан и социално отговорен работодател.
Групата осъществява своята дейност чрез заводите си „Тракия Глас България“ ЕАД, „Шишеджам Аутомотив България“ ЕАД и „Пашабахче България“ ЕАД. Общите инвестиции, направени в страната, достигат 800 милиона долара. Чрез своите вложения Вие имате важен принос за развитието на икономиката на страната както на местно, така и на национално ниво.
Г-н Кърман, поздравявам Ви за отличната работа през годините и Ви благодаря, че толкова упорито и последователно развивате дейността си в България и доказвате, че бизнесът тук е устойчив, заяви още вицепремиерът.
За нас е огромна радост да получим тази награда и сме щастливи от вниманието, с което сме удостоени в България, коментира Кърман. Той допълни още, че целта на компанията е винаги да създава добавена стойност към икономиката. По думите му България е важен пазар за фирмата.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Президентът Радев: Укрепването на инвестиционния фонд на „Три морета“ е важно за постигането на реални резултати на инициативата

Консолидацията и укрепването на инвестиционния фонд на инициативата „Три морета“ е от съществено значение за постигането на реални и прагматични резултати и за успешното осъществяване на съвместните проекти от регионалната инициатива за сътрудничество. Това заяви президентът Румен Радев по време на видеоконферентен разговор с представители на ръководството на инвестиционния съветник […]