Министерството на туризма с приз от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021 в Русия

MadeInVarna
Министерството на туризма с приз от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021 в Русия

Министерството на туризма получи отличие от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021. То взе специална Диплома за многогодишна дружба и  взаимноизгодно сътрудничество от форума, който се проведе в последните дни в Москва. В Москва приключи XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021.
България е дългогодишен участник в международната борса INTOURMARKET, като представянето на страната се организира от Министерството на туризма.
Ръководителят на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова поздрави България за участието и получи традиционен български подарък – продукти с розово масло и мурсалски чай.
В продължение на три дни, от 1 до 3 април 2021 г., в руската столица си дадоха среща ръководители на федерални и регионални туристически администрации, представители на туристическия бизнес от 56 руски региона, 5 страни и 752 туристически компании, представители на руски учебни заведения с изучаване на туризъм, авторитетни руски електронни туристически издания и др.
В сериозна конкуренция с атрактивното представяне на руските региони Министерството на туризма показа разнообразието на туристическото предлагане за почивка в България, мерките, които се предприемат, за осигуряване на безопасна почивка на гостите в българските курорти,  готовността на туристическия бранш да посрещне гости от Русия. Доказателство за успеха бе големият интерес от страна на руските участници и професионални посетители до последния час на изложението.
Очакванията от страна на руските туроператори за старт на летния сезон в България в близко бъдеще и отваряне на границите за руските туристи още това лято са големи, като всички посетители на националния щанд подчертаваха интереса и постоянството на оформилото се през годините „българско лоби“, т.е. туристи, които предпочитат лятна почивка в България и са лоялни към направлението.
Възможности за почивка в чужбина представиха само България, Китай, Куба, представители на туристическия бизнес от страни от ОНД и Турция.
Страната ни ежегодно участва в INTOURMARKET с национален щанд, работи  с участниците в специализираната програма „Професионални купувачи/ Hosted Buyers“, визитна картичка на изложението.

Следваща Новина

Министерството на туризма направи пето плащане в размер на над 3,139 млн. лв. на туроператори и туристически агенти от държавната субсидия, отпусната за сектора

Министерството на туризма направи пето плащане към туроператори и туристически агенти, с което следва да бъдат компенсирани потребителите за неосъществени пътувания в периода 01.03 – 31.12.2020 г. Изплатени са безвъзмездни средства на още 99 предприятия, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, като общата сума възлиза на 3 139 606, 94 лв. […]