Ограничено е движението в посока Варна в участък от Аспаруховия мост

MadeInVarna
Ограничено е движението в посока Варна в участък от Аспаруховия мост

Днес от 8 ч. до 17 ч. ще бъде ограничено движението в посока Варна в участък от около 1,2 км от Аспаруховия мост за ремонт на стара дефектирала фуга. По време на ремонта движението ще се извършва двупосочно в платното за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

Ремонтът на дефектиралата фуга ще се извърши в рамките на деня. Фугата е на съоръжение 9 от общо 11 на Аспаруховия мост. На тази част от съоръжението не е извършван основен ремонт от построяването му преди повече от 40 години.

Аспаруховият мост е в експлоатация от 1976 г. и се състои общо от 11 съоръжения. Основна връзка е на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. През 2016 г. започна поетапното обновяване на моста и досега са ремонтирани съоръжения 1, 2, 3, 4, 5 и 6. През м. г. беше ремонтирано съоръжение 6.

Следваща Новина

Алибегов: На този етап няма да отваряме заведенията в знак на протест

На този етап заведенията се отказват от идеята за масово протестно отваряне. Това съобщи в „Тази сутрин“ по БТВ Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията. Припомняме, че вчера Асоциацията, заедно със Сдружението на заведенията в България, поиска оставката на здравния министър, защото по думите им „води война“ с […]