Хванаха 7 варненци да не спазват карантината

MadeInVarna
Хванаха 7 варненци да не спазват карантината

Общо 480 проверки на хора, поставени под задължителна домашна карантина след завръщане от рискова страна, са извършили днес от варненската полиция. В 7 от случаите са установени отклонения от настоящия адрес, за които са образувани досъдебни производства, съобщиха от областната дирекция на МВР. Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

На входовете и изходите на града 11 контролно-пропускателни пункта контролират движението на хора във връзка с последните разпореждания на националния оперативен щаб, целящи ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната. От областната дирекция на МВР за пореден път предупреждават да се пътува само при неотложност на пътуването, наложена от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Портних: Успяхме да организираме производство на предпазни шлемове с фирма от Варна

Успяхме да организираме производство на предпазни шлемове с фирма от Варна, съобщи кметът Иван Портних във фейсбук. Днес на място видях първите готови бройки. Екипът от млади и отговорни хора създаде бърза организация. Първата партида ще е готова утре и веднага ще бъде изпратена на хората, които са на първата […]