Портних: Успяхме да организираме производство на предпазни шлемове с фирма от Варна

MadeInVarna
Портних: Успяхме да организираме производство на предпазни шлемове с фирма от Варна

Успяхме да организираме производство на предпазни шлемове с фирма от Варна, съобщи кметът Иван Портних във фейсбук. Днес на място видях първите готови бройки. Екипът от млади и отговорни хора създаде бърза организация. Първата партида ще е готова утре и веднага ще бъде изпратена на хората, които са на първата линия с борбата с коронавируса – лекари, медицински сестри, полицаи, социални работници, доброволци. С тях ще бъдат подсигурени и екипите, които са на КПП-та на входовете на Варна. В комбинация с маска, шлемовете са добро средство за предпазване и неразпространяване на вируса.

 Успяхме да организираме други варненски фирми, които от седмица шият предпазни маски и защитни облекла. Благодаря им, че не спекулират с цените и правят всичко възможно да осигурят максимално количество продукция. До дни очакваме и голяма пратка на маски от чужбина.

Благодаря на хората, които ни съдействат активно в доставките и производството на дезинфекционни материали. Предстои да осигурим второ зареждане на домоуправителите на етажните собствености, които отговарят за поддържане на хигиена във входовете на кооперациите. Графиците се изготвят от районните администрации. При получаването, хората отново трябва да бъдат внимателно инструктирани за начина на ползване на препаратите.
Грижете се за себе си и за близките си, помагайте си. Бъдете здрави!


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Част от "Възраждане" и "Младост" без вода до обяд

Без вода днес ще бъдат: – абонатите от ж.к. “Възраждане ” №1 и №2 и част от ж.к. ” Младост ”  от  1 часа до около 12 часа.