ИУ – Варна е приет за член на международната университетска мрежа Dukenet

MadeInVarna
ИУ – Варна е приет за член на международната университетска мрежа Dukenet

Икономически университет – Варна е първият български университет, който получава покана за членство в престижната международна университетска мрежа Dukenet. Мрежата е създадена през 1996 година и към момента включва държавни и частни университети от над 15 държави в Европа. Мисията на Dukenet е да развива изследователско и образователно партньорство в областта на бизнеса, което се основава на иновативен подход, висок професионализъм и активна комуникация между партньорите.

Университетите от Dukenet работят съвместно по над 50 проекта, а над 2 000 студенти от целия свят са преминали през съвместните образователни програми, предлагани в партньорската мрежа.

Получената поканата за членство е атестат за успешното развитие на Икономически университет – Варна в международен план и завоюването на позиции като надежден партньор в изследователската и образователната дейност.

В рамките на Dukenet ИУ – Варна ще получи възможност за активно участие в интензивни програми за обучение на студенти, включване в съвместни образователни програми от бакалавърска и магистърска степен, развиване на нови стратегически партньорства, участие в изследователски проекти и интензифициране на образователната мобилност за студенти и персонал.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: Сузанита с нова песен

18-годишната щерка на Орхан Мурат – Сузанита пусна ново парче. Песента е в колаборация с Даниел и се казва “Бомба, бомба”. Освен двамата изпълнители в клипа участват и две плеймейтки: Ани Грудева и Гентиана Халити. Музиката и аранжиментът са на Борислав Павлов.