Избират с анкета имена на новородените камерунски козлета в зоопарка

MadeInVarna
Избират с анкета имена на новородените камерунски козлета в зоопарка

Анкета сред приятелите на варненския зоопарк ще определи имената на камерунските козлета, родени на 3-ти ноември. Желаещите да се включат в инициативата могат да изпращат своите предложения в коментар на Фейсбук страницата на зоологическата градина. Идеите ще се събират през следващите две седмици, съобщават от зоокъта.

С 80 бебета са се увеличили обитателите на варненския зоопарк за първите 10 месеца на 2020 г. Сред новите попълнения са бяло камилче, черен лебед, черен муфлон, маймунка от вида Зелена морска котка, чернокрили пауни и други. Днес лъвчетата Симба и Косара навършват 4 месеца и вече са по 16 кг.  В зоокъта се полагат грижи за над 400 броя животни от 60 вида.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна предоставя 6 безплатни товарни велосипеда

Шест товарни електрически велосипеда, осигурени по европейския проект “Товарно колело, променящо града” (City Changer Cargo Bike), бяха представени днес във Варна. “Стойността на един такъв велосипед в чужбина е 4 000 евро, а тук – около 4 000 лв. Този вид превоз на стоки е най-разпространен в Дания, Нидерландия, Белгия. […]