Избраха журито за награди “Варна” в областта на културата за 2021 г.

MadeInVarna
Избраха журито за награди “Варна” в областта на културата за 2021 г.

Ясно е новото жури за присъждане на награди “Варна” в областта на културата за 2021 г. То беше определено с пълно единодушие от комисията по култура и духовно развитие.
По правилник начело на 7-членното жури е председателят на ресорната комисия към Общинския съвет Мария Тодорова, а по традиция в състава му влизат част от миналогодишните носители на наградата. Сред тях е Петър Тодоров, който през 2020 г. получи голямата награда „Варна“ за ярки постижения в изследването и съхраняването на паметта за културата на морската столица.
Другите трима носители на приза от миналата година, които ще бъдат част от журито, са художникът Венелин Иванов, актьорът Стоян Стоянов и ръководителят на РТВЦ-Варна Мариета Бобева.
Директорът на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” Румяна Петрова и арх. Владимир Попов също ще влязат в състава.
Вече се приемат номинации за престижното отличие. Крайният срок за внасяне на предложенията, които трябва да са в писмен вид и отправени до ПК “Култура и духовно развитие” на Общинския съвет, е 31 март.
Съветниците избраха и външните експерти към фонд „Култура“. В състава на Експертния съвет бяха презибрани Симеон Лютаков („Сценични изкуства”), Кремена Цанкова („Визуални изкуства”), Росица Тодорова („Литература”) и арх. Владимир Попов („Културно-историческо наследство“). Нови членове са Александър Донев („Филмово изкуство“) и Антон Момчилов („Музика“).
Определен беше също съставът на комисията за мониторинг към фонд „Култура“ за 2021 г. В нея отново влизат доц. д-р Дарина Павлова и д-р Пламена Паламарова. Към тях се присъединява Андрей Костов, докторант в Икономически университет – Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Съдът отхвърли искането за заличаване на "Възраждане"

Костадин Костадинов обяви във фейсбук, че съдът е отхвърлил иска по делото за забраната на ПП “Възраждане”. Ето целия пост на Костадинов: Днес българският съд ми върна вярата в законността в България. Решението на Софийския градски съд по делото за забраната на Възраждане, поискано от Прокуратурата и ДАНС, е да […]