Изграждат три обществени паркинга за над 1000 автомобила в центъра

MadeInVarna
Изграждат три обществени паркинга за над 1000 автомобила в центъра

В ход са процедури за изграждането на три нови буферни обществени паркинга в центъра на Варна, с цел решаване на проблема с недостига на паркоместа, заяви кметът Иван Портних. Първият ще бъде до Двореца на културата и спорта с 315 места. Вторият – в двора на МБАл “Света Анна” – с три подземни и четири надземни нива, с общо около 700 места, като част от местата ще бъдат за Спешния център на болницата. Третият обществен паркинг ще бъде подземен и ще бъде в кв. „Левски“ до ул. „Народен юмрук“. Успоредно с това Община Варна продължава изграждането на паркоместа в междублоковите пространства -продължават ремонтите на над 80 улици и 15 междублокови пространства в различните райони на града, каза Иван Портних.

Единна автоматизирана система за видеонаблюдение, която предстои да бъде изградена, ще се ползват като мониторинг на критични точки в градската среда – паркинги, подлеци, спирки, съдовете за сметосъбиране, както и с цел осигуряване на сигурност и безопасността. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Стоматологията става Академия за визуални изкуства

Сградата на Стоматологията на ул. “Съборни” във Варна ще стане място, в което ще бъде възродено артистично пространство, събрано в периода 1976-2007 г. в сградата на някогашната фабрика за печки „Вулкан“ на ул. „Парижка комуна“,  съобщи кметът на Варна Иван Портних. За целта общината разработва стратегия за изграждане на споделени интердисциплинарни […]